implant tedavisi

Dişin/dişlerin eksik olduğu bölgelerde çene kemiğine cerrahi bir işlemle yerleştirilen ve
diş kökü yerine geçen yapay vidalara implant, bu işlerle uğraşan diş hekimliği dalına da implantoloji denir.

dentconcept

İmplant tedavisi, lokal anestezi altında küçük bir cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Yaklaşık üç ay çene kemiğiyle implantın kaynaşması beklendikten sonra implant gerçek diş kökünün yerine geçer ve üstündeki protezi taşıyabilecek hale gelir. İmplant tedavisi, lokal anestezi altında küçük bir cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Yaklaşık üç ay çene kemiğiyle implantın kaynaşması beklendikten sonra implant gerçek diş kökünün yerine geçer ve üstündeki protezi taşıyabilecek hale gelir. İmplant fiyatları implantların markasına göre değişiklik gösterebilmektedir.

İmplant Avantajları

İmplant destekli oral köprülerin sağladığı en önemli avantaj, hastanın estetik kaygılarının meydana geldiği ruh halinden sıyrılmasını sağlamaktır.

  • Sağlıklı dişlere zarar vermeden uygulama yapılabilmesi
  • Doğal diş görünümüne sahip olması
  • Estetik görünümü
  • Uzun ömürlü kullanım imkânı
  • Çiğneme gücünün artması
  • Diş kemiğinin erimesini önlenmesi
  • Dişlerde oluşan çarpık görünümün düzeltilmesi
  • Geleneksel protezlere oranla küçük boyutlarda olması sebebiyle ağız yapısına uyumluluk
  • Diş üzerinde leke oluşumunun önlenmesi
  • Dişsiz bölgeye uygulanan implant ve implantüstü vidalı protez uygulaması.                                                                                                                Diş implantı, diş kökünün fonksiyonununu taklit eder. İmplant direkt olarak çene kemiğine tutunur ve
    diş etinden ağız boşluğuna doğru diş kuronunu taşıyacak bir çıkıntı yapar. Böylece eksik bir dişin yerini alır.

uygulamalar

  • Doğuştan dişi olmayan 21 yaşında hastamıza 6 üye implant ve zirkonyum alt yapılı protez yaparak güzel bir gülüş kazandırdık. 

İmplatlar doğal dişe en yakın görüntüyü oluştururlar. Çiğneme ve estetik açısından doğal dişlere en yakın rahatlığı verirler.

Genel sağlık durumu açısından problem bulunmayan sağlıklı diş eti ve çene kemiği olan tüm hastalara uygulanabilir. İmplantı destekleyebilecek çene kemiği bulunmayan hastaların çenedeki kemik yapısının geliştirilmesi mümkündür.

İmplantlar canlı bir dokuya veya organa yerleştirilen cansız materyallerdir. Diş hekimliğinin bu konu ile ilgilenen dalı oral implantolojidir. Diş implantı, diş kökünün fonksiyonununu taklit eder. İmplant direkt olarak çene kemiğine tutunur ve diş etinden ağız boşluğuna doğru diş kuronunu taşıyacak bir çıkıntı yapar. Böylece kaybedilen bir dişin yerini alır. İmplant ile kaybedilmiş dişlerin boşluğunun her iki tarafındaki sağlam dişler köprü yapmak için kesilmemiş olur. Aynı zamanda, implant sayesinde takma dişlerin ağız içerisinde oynaması önlenmiş olur ve bundan dolayı ağrılı baskı noktaları giderilmiş yani protezler sabitlenmiş olur.

Alt çenede tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda, total protezin oturduğu kemik alanı az olduğundan dilin hareketleri protezi oynatır. Bunun için hastalar hiç istemedikleri halde yapıştırıcı toz ve krem kullanırlar. Bu hastalara uygulanacak 2-4 adet implant ile alt çene protezi sabit hale getirilir.

 

Evet. Unutulmamalı ki implantların ilk kullanım amacı sallanan dişlerin stabilizasyonudur. Yani sallanan bir dişin yanındaki boşluğa yapılan implant zaman içerisinde o dişin sallanmasını durdurmaktadır. Doğal dişle bağlantılı olan köprü protezlerinin daha uzun süre dayandığı tespit edilmiştir.

İmplant uygulaması hastanın genel sağlık, ağız ve diş sağlığı durumuna bakılarak 1 ile 3 ay gibi sürede tamamlanır. Bu süreç yapay diş kökünün canlı doku ile çene kemiğine kaynaması durumu için beklenen süredir. Hastadan hastaya fark etmiş olsa da bu süreler ortalama bir zaman dilimidir.

Sorularınızı Cevaplıyoruz.

Sık sorulan sorular bölümünde eğer sorularınıza cevap bulamadıysanız lütfen aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerimizden bize ulaşın ve ya numaranızı bırakın biz sizi arayalım.