Gömülü Diş tedavisi

Dişlerin yer değiştirmesi sonucunda dişin önünün kapanması.

dentconcept

Ağızda sıklıkla alt-üst 20 yaş dişleri, üst çene köpek dişleri ve nadiren alt-üst çene küçük azı dişleri gömülü kalabilir. Gömülü dişler bazen hiç belirti göstermez ve şikayete neden olmazken; bazen de eklem ağrısı, çene ağrısı, şiddetli ağrılar gibi çok büyük şikayetlere neden olabilirler

uygulamalar

  • Komşu dişlerin yer değiştirmesi sonucunda dişin önünün kapanması,
  • Genetik faktörler
  • Çene darlığı sebebiyle ağızda yer darlığı oluşması,
  • Dişlerde var olan enfeksiyonun tedavi edilmemesi sonucunda altlarda oluşan iltihabın sürmeyi durdurması
  •  

Ameliyat sonrası, çekilen dişin üzerine pamuk tampon yapılarak kanın pıhtılaşması ve durması sağlanır. Hasta yaklaşık yarım saat süreyle tamponu sıkıca bastırarak ağızda tutmalıdır. Mümkün olabildiğince ilk 24 saat çalkalama ve tükürme yapılmamalı, oluşabilecek muhtemel ödeme karşı buz kompresi yapılmalıdır. Ameliyat sonrası alkol ve sigara tüketimini durdurmak, asitli, sıcak ve acı gıdalardan uzak durmak gerekir.

Gömülü dişlerin ameliyatı sonrası ağız hijyenine özen gösterilmeli, hekim tarafından ilaç tedavisi önerilmişse tedavi aksatılmadan devam ettirilmelidir. Gömülü dişlerin verdiği rahatsızlığı ilaç tedavisi ile durdurmak sadece geçici bir çözümdür. Sürekli antibiyotik içilerek ağrının ötelenmesi diş çevresinde zamanla kist oluşmasına yol açabileceği gibi, çene kemiğini zayıflatarak daha önemli sorunların baş göstermesine sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple gömülü diş sorunu yaşayan bireylerin kısa süre içerisinde bir diş hekimine görünmesi, ileride yaşanabilecek sorunları oluşmadan sonlandıracaktır. 

Gömülü diş ameliyatları, herhangi bir bölgede yapılacak operasyonlarla eşdeğer bir ameliyat olarak görülmelidir. Yapılması zorunlu hale gelmiş bulunan gömülü diş ameliyatlarının risklerini minimuma indirmek adına, doktor-hasta iletişiminin doğru bir şekilde yapılması gereklidir. Muayene sırasında hastalık geçmişi, düzenli şekilde kullanılan ilaçlar ve alerjik duyarlılıklar konusunda doktoru bilgilendirmek gereklidir.

Sorularınızı Cevaplıyoruz.

Sık sorulan sorular bölümünde eğer sorularınıza cevap bulamadıysanız lütfen aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerimizden bize ulaşın ve ya numaranızı bırakın biz sizi arayalım.