Dişi Olmayan Hastaya implant

Dişlerimiz beslenme ve hayatta kalabilme güdümüz için olmazsa olmaz organlarımızdan bir tanesidir. Fiziksel ihtiyacımız olmasından farklı olarak psikolojik olarak da hayatımızda önemli etkileri bulunur. Diş sorunu sebebiyle yemek yiyememek bir hastayı ne derece üzerse aynı sebepten dolayı gülümseyememek de o derece üzecektir. Bu nedenle dişlerin bembeyaz, sağlıklı ve sorunsuz olması herkes için her anlamda önemli bir konudur. Bazı hastalar diş uygulaması yaptırmaya karar verdiğinde özellikle az sayıda dişi olanlar veya hiç olmayanlar çeşitli kafa karışıklıkları yaşayabilirler. İmplant, kanal tedavisi, damak gibi kelimeler bili onları korkutabilir. Hiçdişi olmayan hastaya implant yapılır mı tarzındaki soruların cevaplarını bilmek ise bunu ortadan kaldıracaktır.

Hiç Dişi Olmayan Hastanın İmplant Seçenekleri Nelerdir?

Ağzında hiç diş kalmayan bir hastanın implant yaptırmak istemesi halinde kesin olarak başarı sağlayan yöntemlerden bahsetmek mümkündür. Uygulanan yöntemin başarısı ise hastanın damak yapısına ve uygulayan hekimin başarısına doğru orantılı olarak değişir. Uygulama seçeneği olarak ise hareketli ve sabit protezden yararlanılabilir. Uygun olan protez seçildikten ve karar verildikten sonra hasta işlem için hazırlanır ve uygulama aşamasına geçilir.

Hareketli Protez Nedir?

Dişsiz bir alt çeneye sahip olan hastalarda kullanılması daha pratik olan yollardan bir tanesidir. Alt çeneye veya üst çeneye ikişer tane yetecek şekilde implant yerleştirilir. Ardından 4 veya 6 hafta hasta bekletildikten sonra damaklar hazırlanır ve proteze bağlı hale getirilir. En büyük avantajı hastanın istediği zaman bu protezleri rahatlıkla çıkarıp takabilmesidir. İmplantlar damaktan destek aldıklarından dolayı da yemek yerken yerinden çıkma gibi bir sorunla karşı kaşıya kalınması da söz konusu olmaz. Tek seans sonunda işlemin tamamlanması ve hastanın çiğneme fonksiyonlarını kullanması ile sonuçlanır. Toplamda dört implant yeterlidir.

Sabit Protez Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Sabir protez uygulanabilmesi için de tek bir diş bile bulunmayan bir hasta olması şarttır. Köprü sağlamak amacıyla 6 tane implant yapılır ve hastanın ağzına yerleştirilir. 6 hafta kadar bekleme süresi bulunur. İki hafta kadar süre içerisinde ise 14 tane sabit dişler üzerine kurulu köprü protezler yapılır. Ardından hasta yeniden yemek yemeye ve gülümseye başlar. İlerleyen teknoloji sayesinde artık hiç dişi kalmayan hastaların bile tedavi edilmesi ve dişlerinin eskisinden çok daha iyi hale getirilmesi ihtimali doğmuştur. Üstelik tedavi süreleri de sanılanın aksine gittikçe kısalmaktadır.

Yazıya Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir